امروز یکشنبه 16 بهمن 1390
لینک های موضوعی

جزئیات مصاحبه
فهرست اصلی » بانک » چرخه پول الکترونیکی و استفاده از POSها با کارت اعتباری تکمیل می‌شود
چرخه پول الکترونیکی و استفاده از POSها با کارت اعتباری تکمیل می‌شود
رتبه کسب شده :

 

به گزارش بانکداری نیوز - حلقه گمشده استفاده از پایانه‌های فروشگاهی با کارت اعتباری تکمیل می‌شود که متاسفانه به دلایلی همچون عدم اعتبارسنجی مشتریان، بالا بودن قیمت تمام شده پول و نامناسب بودن مکانیزم وصول مطالبات به تعویق افتاده است.

عبدالرضا شریفی‌حسینی، کارشناس پرداخت‌های الکترونیک با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: یکی از علت‌هایی که بعضا دیده شده رقابت‌های کاذب میان بانک‌های مختلف شکل گرفته تا مردم را مجاب به استفاده از دستگاه‌های POS بنمایند و با ارائه جوایز و ارائه تسهیلات به مغازه‌داران سعی بر این دارند به ترویج استفاده از پول الکترونیک بپردازند کمبود کارت اعتباری است.
وی اضافه کرد: با توجه به پروژه مکنا همه بانک‌ها موظف شدند کارت اعتباری صادر کنند اما به دلیل این‌که درآمدهای کارت اعتباری با هزینه تامین منابع آن سازگاری ندارد باعث شده بانک‌ها با محافظه‌کاری مبادرت به ارائه کارت اعتباری کنند.
این کارشناس بانکداری الکترونیک متذکر شد: زنجیره استفاده از کارت خرید فقط با کارت اعتباری تکمیل خواهد شد و اگر ما خواهان ترویج و بسط و گسترش فرهنگ استفاده از پول الکترونیک هستیم باید به این مهم توجه بیشتری نشان دهیم.
وی تصریح کرد: در شرایطی که خریدار پول ندارد اما از اعتبارش مبادرت به خرید می‌کند فروشنده که راغب به فروش اجناس مغازه‌اش است تشویق می‌شود از ابزار الکترونیکی پول استفاده کند و بدین ترتیب خرید و فروش‌های الکترونیکی گسترش می‌یابد.
وی افزود: اما در شرایطی که بانک‌ها نمی‌خواهند کارت اعتباری دست مشتریانشان بدهند مجبور هستند از ابزارهای تشویقی همچون جوایز و وعده تسهیلات مشتریان و مغازه‌داران را مجاب به استفاده از کارت خرید کنند.
شریفی تاکید کرد: چرخه استفاده از پول الکترونیکی بدون کارت اعتباری تکمیل نیست که البته این امر زیرساخت‌هایی را می‌طلبد که قبل از آن باید فراهم شود.
این کارشناس پرداخت‌های الکترونیکی با اشاره به این زیرساخت‌ها بیان کرد: سیستم اعتبارسنجی و مکانیزم وصول مطالبات بانکی در این میان بسیار حائز اهمیت است، چرا که بانک‌ها باید به تصمیم‌گیری برسند که با تجهیز منابع ارزان‌قیمت در این بخش سرمایه‌گذاری کنند و در صورتی که اطمینان از وصول آن نداشته باشند، اقدام نخواهند کرد.
وی با اشاره به این‌که بانک‌ها در وصول مطالبات عادی‌شان مانده‌اند اظهار کرد: بانک‌ها ترجیح می‌دهند با تعداد افراد کمتر که تسهیلات بیشتری دریافت کرده‌اند در تماس باشند تا با وام‌گیرندگان خرد و در چرخه کارت اعتباری شاهد ارائه وام‌های خرد به تعداد افراد بیشتری هستیم و این امر کار وصول مطالبات را به مراتب سخت‌تر می‌کند.

 

نویسنده سر دبیر
امتیاز بدهید:


نظر شما
نام* :
وب سایت :
ایمیل :
نظرات* :
کد امنیتی : *
 
جستجو
تبلیغات